In de myofasciale therapie wordt de patiënt behandeld met acupunctuurnaalden. Door bepaalde vaak herhaalde bewegingen of statiekafwijkingen kunnen spieren in dysfunctie gaan. Dit houdt in dat ze pijn geven wanneer ze moeten aanspannen of wanneer ze gerekt worden ten gevolge van een verminderde doorbloeding van de spier.

Dry Needling

Per spier zijn een aantal triggerpoints in kaart gebracht. Deze triggerpoints zijn lokale verhardingen in de spier, die goed voelbaar zijn. Er is aangetoond dat wanneer men op deze plaats een naaldje inbrengt, de spier een lokale twitch respons vertoont en dat de spierspanning beduidend daalt waardoor de patiënt minder pijn heeft.

Het inbrengen van Dry Needling naalden in het bovenbeen

Dry Needling naalden worden ingebracht om verharde spieren te versoepelen

electrical twitch-obtaining intramuscular stimulation

Door het gebruik van kleine elektrische schokjes wordt de spier positief geprikkeld

Roptrotherapie

Daarnaast gaan wij de lokale verhardingen ook vaak behandelen met roptrotherapie. Tijdens deze therapievorm werkt men aan de hand van diepe dwarse fricties en frictiemassage om deze verklevingen in spierweefsel los te maken en op die manier het normale functioneren van die spieren en de omliggende gewrichten te stimuleren. Deze therapie wordt gebruikt bij chronische spier- en peesletsels maar ook bij sportletsels in de sub-acute fase.

Bewerken van lokale spierverhardingen met een bronzen T-bar

Met een T-bar worden verhardingen in de spieren losgemaakt

Maak een afspraak

Praktisch

  • Enkel op doktersvoorschrift
  • Uitsluitend op afspraak
  • Indien u een afspraak niet kunt naleven, gelieve minstens 24u op voorhand af te bellen
  • Wij zijn geconventioneerd